Чому холодець погано застигає і як це виправити. Корисні поради для господині

Кулінарія

Холодець – незамінна страва на будь-якому святковому столі. Є багато рецептів приготування смачного холодцю, але інколи буває так, що він не застигає.

Є ряд причин, чому це стається. Найголовнішим фактором є правильні пропорції інгредієнтів. Бульйон має містити м’ясо, хрящі, кістки, що виділяють речовини для застигання холодцю.

Інколи господині вважають, що варити холодець треба у великій кількості води. Але вона має накривати тільки складники. Варити потрібно на маленькому вогні, тоді бульйон не буде швидко випаровуватися.

Не треба спішити при варінні. Холодець готується 5-6 годин. Щоб бульйон був насиченим і гарно застигав, пришвидшувати процес не варто.

Не треба спішити при застиганні. На це потрібно приблизно 8 годин. А ще краще на всю ніч залишити холодець в холодильнику.

Але якщо вже сталося так, що холодець не застиг, можна використати желатин. Розробити його так, як вказано в інструкції, а холодець прогріти на вогні. Розтоплену суміш добре процідити, желатин розтопити і процідити, змішати цих дві суміші.

Розкласти у тарілки м’ясо, залити приготовленим бульйоном, дати остигнути і покласти у холодильник.

Якщо ж причиною не застиглого холодцю стала відсутність хрящів і сухожиль у м’ясі, треба взяти курячі крильця чи лапки і гарно проварити у невеликій кількості води.

Далі процідити бульйон, дати охолонути. Перемішати обидва види м’яса і розкласти його по тарілках, бульйони злити в одну посудину та залити м’ясо.  Поставити в холодильник. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь