Пляцок Сирний шедевр від Наталії Шевчук

Кулінарія

Фома 20 на 25 см

1-й корж:

  • 3 жовтки
  • 125 гр маргарину
  • 300 гр  муки
  • 125 гр цукру
  • 1 чайна ложка порошку до печива
  • 1 ст л сметани

Жовтки збити з цукром, додати перетертий з мукою і порошком маргарин, сметану, замісити тісто і покласти в холодильник на 1 годину ( трошечки тіста я поклала в морозильник, щоб ним затерти зверху сир)

Сирна маса:

  • 600 гр сиру( змолоти)
  • 4 яйця ( білки збити )
  • 0,5 ст цукру
  • 0,5 чайних ложки порошку до печива
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 2 ст л ванільного пудингу (або крохмалю)
  • 2 ст л манної крупи
  • цедра лимона

Форму застелити пергаментом, викласти дно і борти тістом, покласти сир і затерти тим тістом, що було в морозильнику
Пекти 1 год при 170 гр.

2-й корж:

Перше тісто:

  • 3 білки
  • 125 гр цукру
  • 50 гр крохмалю
  • 1 чайна ложка порошку до печива
  • 1 столова ложка оцту

Збити білки до крутих піків, поступово додаючи цукор, зменшивши обороти, всипати просіяний крохмаль і порошок, збити, вкінці додати оцет.

За допомогою чайної ложки або кодитерського мішка викласти у форму на пергамент кульки білого тіста. Присипати його какао, або меленою кавою ( здопомогою ситечка)

Зверху заливаємо другим жовтим тістом.

Друге тісто:

  • 2 яйця
  • 1 жовток
  • 3 ст л муки,
  • 125 гр цукру,
  • 1 ч л порошку до печива

Яйця і жовток збити з цукром (5-7 хв), акуратно вимішати з мукою і порошком, вилити все на біле тісто.

Стукнути формою по столі 2-3 рази. Пекти 35-40 хв при 170 гр

КРЕМ:

  • 3 яйця (великих)
  • 250 гр  цукру

Змішати, покласти на водяну баню і постійно збивати вінчиком до загустіння. Важливо збивати не міксером, а вручну. Цей процес триває приблизно 20-30 хв. Збити треба добре, бо інакше після остигання маса розслоїться, тому запасіться терпінням. Щоб краще контролювати процес, я збиваю крем в великій скляній мисці. Якщо після остигання на дні не зібралась жовтувати рідина – крем збитий  правильно, якщо є рідина схожа на сироп – ви не добили.

Коли охолоне, збити 200-250 гр масла, поступово додаючи яєчну масу. Наприкінці влити поступово по кілька крапель 1 ст.л. розчинної кави, розведеної в 1-2 ч.л. коньяку ( я завжди беру Nescafe espresso). Добре збити.

Джерело

Залишити відповідь