Смачний торт тірамісу. Який він смачний! Мабуть це єдиний торт, який я іноді роблю без причини

Кулінарія

Кавоманам і не тільки присвячується.

Підготовлені інгредієнти розраховані на приготування торта у формі діаметром 20 см.

Складові

Для сиропу

  • 100 мл. кави свіжозвареної
  • 20-50 гр. цукор (можна коричневий) за смаком
  • 20-40 г амаретто за смаком

Для кавового бісквіта

  • 92 г яєчного жовтка (жовток з 5 яєць)
  • 115 г борошна
  • 138 г яєчних білків (білок з 5 яєць)
  • 115 цукру
  • 9 г розчинної кави + 30мл. свіжозвареної кави.

Для мусу маскарпоне

  • 185 г вершків
  • 45 мл. міцної кави
  • 92 г цукру
  • 3 яєчних жовтки
  • 375 г маскарпоне
  • 40гр шоколаду

Для декору

  • 30 гр несолодкого какао-порошку

Рецепт приготування

1. Сироп. Зварити каву додати цукор і амаретто.

2. Бісквіт кавовий. Духовку гріти 180 C. Зварити каву відлити 30 мл. і туди додати розчинної кави 9гр. Все ретельно перемішати. Остудити. Яєчні жовтки злегка збити виделкою. Просіяти борошно.

Збийте яєчні білки до піни і поступово додати цукор збити до жорстких піків. Акуратно влити яєчні жовтки збити до густої, білої, пухкої маси. Вимикаємо духовку.

Влити поступово акуратно кави. Обережно перемішати лопаткою, потім додати просіяне борошно. Змішуємо акуратно лопаткою, щоб змішати всі інгредієнти.

Викласти тісто на папір розділивши на 2 коржі. Розрівняти.

Випікати 10-15 хвилин з конвекцією.

Коли бісквіт готовий, дати повністю охолонути. Потім вирізати квадрати по формі.

3. Мус з маскарпоне. Збити трохи жовтки з цукром, влити тоненькою цівкою 45 мл. гарячої кави, все перемішати і поставити на маленький вогонь або на водяну баню. Варити до загустіння. До кипіння не доводити! Остудити.

Збити маскарпоне і ввести в нього в 2-3 прийоми заварний крем. Збити до загусання, на середній швидкості. Довго не збивати!

Збити вершки до піків. І потім акуратно в 2 прийоми їх в крем, перемішуючи лопаткою.

4. Складання. Вирізати бісквіт за формою. Форму можна прокласти плівкою, якщо будете подавати торт без форми.

Туди кладемо перший бісквіт. Просочити кавовим сиропом.

Викласти 1 частина крему маскарпоне, розрівняти. Присипати  шоколадом.

Другий бісквіт просочити сиропом. Потім другий шар крему. Розрівняти або відсадити візерунки за допомогою кондитерського мішка.

5. Прикраса. Помістити в холодильник (я завжди залишаю на всю ніч!). Потім посипати какао-порошком через сито. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь