Вишуканий торт-пляцок “Замок принцеси”

Україна

У торті 4 різних за смаком шари – сирний, з маком, з кокосовою стружкою і горіховий. Все це об’єднується дуже ніжним кремом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • жовтки, 6 шт;
  • цукор, 250 г;
  • маргарин, 250 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • сметана, 6 ст.л;
  • борошно, 600 г

Для приготування сирного шару:

  • сир, 250 г;
  • масло вершкове розтоплене, 50 г;
  • курага, 6 шт;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 50 г;
  • ванільний пудинг;
  • манна крупа, 1 ст.л.

Для макового шару:

  • мак, половина склянки;
  • цукор, 2 ст.л;
  • масло вершкове, половина ч.л;
  • ванільний пудинг;
  • білок, 1 шт.

Для горіхового шару:

  • горіхи подрібнені будь-які, 150 г;
  • масло вершкове, 2 ст.л;
  • цукор, 2 ст.л;
  • мед, 1 ст.л;
  • білок, 2 шт.

Для кокосового шару:

  • білки, 2 шт;
  • цукор, 100 г;
  • кокосова стружка, 100 г.

Для крему візьміть:

  • сік вишневий, 400 мл;
  • вишневий пудинг;
  • цукор, 4 ст.л;
  • масло вершкове, 300 г

Процес приготування

Розтираємо жовтки з цукром, потім збиваємо.

Маргарин охолоджений тремо на крупній тертці або ріжемо кубиками і перетираємо з просіяним борошном, всипаємо розпушувач, додаємо сметану.

Вимішуємо тісто і ділимо його на 4 частини. Кожну розгортаємо в пласт або коло – яка у вас форма.

Форму застилаємо пергаментом і викладаємо 1 корж. Тепер сир подрібнюємо блендером, змішуємо з розтопленим вершковим маслом, шматочками кураги, жовтками, манною крупою, ванільним пудингом. Цю масу викладаємо на тісто і випікаємо корж 40 хвилин при 180 градусах.

Викладаємо другу частину тіста і маковий шар зверху: запарений мак перетираємо з розтопленим маслом і цукром, змішуємо з ванільним пудингом, збитим білком. Викладаємо на тісто і випікаємо 30 хвилин при 180 градусах.

Викладаємо у форму 3 частину тіста і на неї: горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо на шматочки, змішуємо з медом і маслом, цукром. Коли маса перетвориться в карамельну, викладаємо на тісто і зверху поливаємо збитими білками з цукром. Випікаємо 20 хвилин.

Кокосовий шар, збиваємо білки разом із цуктом, перемішуємо із кокосом та викладаємо на тісто. Випікаємо.

Для крему з’єднуємо всі інгредієнти і збиваємо до пишності.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом і прикрашаємо за смаком.

Відправляємо в холодильник на кілька годин.

Джерело

Залишити відповідь